Zunanje granitne stopnice

Če načrtujete zunanje granitne stopnice, je najprej treba opraviti natančno izmero, saj boste glede na to lahko določili, koliko kamna sploh potrebujete. Pri tem lahko izbirate med različnimi možnostmi, saj je granit za zunanje stopnice na voljo v številnih izvedbah in barvnih odtenkih. Poleg samega vzorca oziroma barve granita pa je seveda pomembna tudi njegova kakovost, zato nikakor ni vseeno, kje ga kupite. Prav zaradi tega vam v ta namen priporočamo spletno stran Kamen mojster, kjer vam bodo pri izbiri na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj znali tudi odlično svetovati in pomagati.

Odličen material za zunanjo uporabo

Granit je vsekakor odličen material za zunaj. Je namreč zelo odporen in trajen, zato mu noben zunanji ali vremenski dejavnik ne pride do živega. Prav tako pa je kos zobu časa, zato bodo vaše zunanje granitne stopnice še dolgo ostale lepe in uporabne. Prav to je tudi tisto, kar ljudi najbolj navdušuje pri granitu, da ga uporabljajo ne le stoletja, ampak celo že tisočletja – da je ne le izredno trpežen in funkcionalen, ampak tudi zelo estetski material. Prav zaradi tega ga zagotovo velja izbrati za uporabo zunaj, seveda pa je primeren tudi za uporabo v notranjosti – z njim lahko polepšate tako notranje prostore kot zunanjost vaše hiše ali poslovnega objekta.

Protizdrsna obdelava

Za zunanje granitne stopnice je skorajda nujna protizdrsna obdelava pohodne površine, ki poskrbi za to, da boste lahko stopnišče varno uporabljali v prav vsakem vremenu. Tako vam na njem ne bo spodrsnilo, četudi bodo stopnice malo mokre ali vlažne. Vsekakor pa je ne le zaradi večje varnosti, ampak tudi udobja pametno razmisliti tudi o nadstrešku. Za večjo varnost pri hoji pa seveda poskrbi tudi ograja, ki mora biti izbrana tako, da ni le funkcionalna, ampak da se tudi estetsko čim bolj sklada s samim materialom oziroma granitom. Zato je pametno oboje izbrati skupaj oziroma že pri načrtovanju stopnišča razmisliti o tem, kako se bo granit skladal z barvo fasade, coklom, ograjo in morebitnim nadstreškom. Na tak način boste kamen tudi veliko lažje izbrali.