subvencije zavoda za zaposlovanje

Vsakodnevno se na zavod za zaposlovanje prijavi določeno število ljudi, ki išče zaposlitev. In vsakodnevno z zavoda nekaj tudi teh odide, po uspešno najdeni zaposlitvi. Zavod pa ima nekaj prednosti predvsem za iskalce zaposlitve in sicer razne subvencije zavoda za zaposlovanje.

Na Zavodu za zaposlovanje imajo en cilj in s tem namenom, so tam ljudje, svetovalci in drugi, ki na različne načine pomagajo  iskalcem zaposlitve do dejanske zaposlitve. Za to imajo na voljo nekaj načinov in možnosti. Seveda pa mora tudi sam iskalec za to nekaj storiti in se truditi po najboljših močeh. Zavod običajno napotuje in obvešča o prostih delovnih mestih, iskalci zaposlitve pa se seveda morajo na to primerno odzvati. Običajno je to tako, da pošljejo prijavo na prosto delovno mesto in upajo na razgovor.

Zato, da se čim več zaposli ljudi iz kritičnih skupin, to so predvsem mladi in starejši po določeni starostni dobi, morebitni invalidi, ipd., ponujajo subvencije zavoda za zaposlovanje. To pomeni, da če smo delodajalec in iščemo delavce in ga najdemo tudi na zavodu za zaposlovanje ter ta spada v »kritične« skupine, nam pripada določen znesek finančnih sredstev, katera namenimo predvsem za stroške, katere imamo z zaposlenim. To je seveda odlično za delodajalca, navsezadnje bi v vsakem primeru moram nekoga zaposliti in, če v ta namen prejme subvencijo, pa toliko bolje.

Iskanje zaposlitve je lahko dolgotrajen postopek, lahko pa zelo enostaven. Seveda ni vse odvisno samo od nas samih, pač pa tudi od drugih dejavnikov. Vsekakor pa tudi od Zavoda, koliko nam bo ta v pomoč. Na voljo so nam svetovalci in drugi uslužbenci, ki nam bodo z veseljem pomagali in svetovali. Kot iskalec, pa bomo seveda naredili sami največ in sicer s prizadevanjem in iskanjem zaposlitve.

Zavod je ena od možnosti, ki nam je lahko močno v pomoč, če smo iskalec zaposlitve in zagotovo ni razloga, da te možnosti ne bi tudi izrabili. Navsezadnje so tam zaradi nas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *