Slaba samopodoba in občutek nemoči

Vse več ljudi se poslužuje psihoterapije. Psihoterapija je izgubila slab prizvok in tabu oznako. Ljudje se v hitrem tempu življenja soočamo z različnimi izzivi, preizkušnjami in težavami na svoji življenjski poti. Velikokrat prijatelji in družina, kljub svoji skrbi in ljubezni, niso dovolj. Ko nekdo meni bližnji potrebuje strokoven in globok pogovor, mu bo strokovna pomoč psihoterapije Maribor gotovo pomagala. To je bila namreč iskalna fraza, ki sem jo sama ob razdoru dolgoletne partnerske zveze poiskala na spletu. Čutila sem se krivo za razdor zveze, prevzemali so me občutki slabe samopodobe in življenjske nemoči.

Ključen je bil prvi korak

Odločitev, da poiščem pomoč je bila glavni in najtežji korak. K temu me je spodbujala sestra, ki je videla v kakšni stiski sem se znašla in mi ni znala pomagat. Kljub dolgim nočnim pogovorom, nisva razrešili izvora mojih težav. Psihoterapija Maribor je bila ključna pri reševanju mojih osebnih stisk in težav. Že sam pogovor z izkušeno psihoterapevtko in razumevajoč občutek, sta mi pomagala, da sem prag ordinacije prestopila kasneje še večkrat.

Na začetku sem večinoma samo jaz govorila in pripovedovala od začetka do konca o mojih težavah. Ko ubesediš stvari, ki te dušijo, jih potem lažje dojameš in razumeš. Psihoterapevtka mi je pomagala, da sem se otresla občutka sramu in krivde za neuspelo zvezo. Pomagala mi je tudi razumeti, da sem sama sebi dovolj in da zmorem biti tudi sama. Za svojo srečo namreč ne potrebujem nikogar, je pa srečo lepo s kom delit.

Ostala sem še nekaj časa sama

Zavestno sem ostala še nekaj časa sama in se nisem podajala v nove zveze. Dokler sem obiskovala psihoterapijo Maribor, sem čutila, da rešujem svoje probleme in v mojem življenju ni bilo prostora za nekoga novega. A kljub temu me je psihoterapija Maribor pripeljala do spoznanja, da je lepo svoje želje, veselje in žalost deliti še z nekom. Kmalu po zaključeni terapiji sem se ponovno zaljubila in verjamem, da je moja zveza uspešna tudi zato, ker sem rešila svoje osebne težave in stiske s psihoterapijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *