Pet nasvetov za nakup najboljše sedežne garniture

Nakup sedežne garniture je največja investicija v vaši dnevni sobi. Pri nakupu ponavadi iščete pravo razmerje med kvaliteto, udobjem in ceno. Pri tem ne glejte na ceno, temveč na udobje, velikost in kvaliteto izdelave. Najbolj vizualno privlačni izdelki, velikokrat niso najbolj udobni ali praktični. Pomembno je, da izberete ravno pravo trdoto, primerno višino naslonjala in dobršno mero dodatnih blazin oziroma naslonjal.

Preučite velikost sobe in pohištva

Prvi nasvet za nakup najboljše sedežne garniture je, da preučite velikost sobe in pohištva. Glede na velikost prostora poglejte tudi, kolikšen del lahko zasede kavč. Razmislite, ali potrebujete še dodatne zofe, fotelje, stole in vreče za sedenje. Ali boste potrebovali tudi klubsko mizico? Bo dovolj prostora za udobno sedenje in iztegnitev nog navkljub mizici? Imate dovolj prostora za kavč v obliki črke L, ali morate kupiti preprosto ravno sedežno? V kolikor imate veliko dnevno sobo, izberite sedišče v obliki črke L ali U, saj boste tako dobili obliko prostora za sedenje.

Postavitev in oblika

Drugi in tretji nasvet za izbiro zofe sta postavitev v prostoru in oblikovanost. V kolikor ste se odločili za več manjših samostojnih enot, jih razporedite v krogu okoli mizice. Na ta način bo prostor dodobra zapolnjen, a vseeno dovolj prostoren. Morda razmislite tudi o kombinaciji enega kavča in dveh foteljev, ki ju postavite na drugo stran mizice. Občutek zaključene celote boste pridobili z izbiro dodatnih okrasnih blazin v istem stilu. Kavči v obliki črke L lahko služijo tudi za ločitev prostora na dve ločeni enoti, kar je idealno za stanovanja, ki imajo v enem prostoru jedilnico in dnevno sobo.

Materiali in estetika

Četrti in peti nasvet pa sta izbira materialov in estetska dovršenost prostora. Estetskost prostora je seveda pomembna. Prava barvna kombinacija ustvari videz zaključene celote in dovršenega dizajna. Vizualna usklajenost pa ni najpomembnejša. Pri izbiri sedežne garniture moramo upoštevati tudi materiale in kvaliteto izdelave. Usnjeni elementi so bolj primerni za domovanja brez majhnih otrok. Za družine z majhnimi otroci je bolj primerno blago v različnih barvah, ki ga samo obrišete z vlažno krpo. Primerno je tudi za globinsko čiščenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.