Odkrijte partnerjeve ljubezenske geste

Partner vam včasih pokaže ljubezen z dejanji, ki jim ne pripisujete večjega pomena. Pripravi vam skodelico čaja, ko vas boli trebuh, skupaj z vami preživi dopust ob morju, čeprav bi se raje odpravil v gore. Pokažite hvaležnost in se mu zahvalite s prijaznimi besedami. Skupaj lahko odkrijeta nove razsežnosti ljubezni in se celo zabavata, če vzameta vsak svoj list papirja in na eno polovico napišeta dejanja, s katerimi drug drugemu izražata svojo ljubezen, na drugo pa dejanja, ki pomenijo priznanje partnerjeve ljubezni. Tako lahko odkrijeta nova zanimanja, pomembne skupne točke, a tudi drobne, navidezno nepomembne dogodke, ki so temelj prave ljubezni.

Ohranite svoja čustva

Se ljudem večkrat nasmehnete, čeprav vam globoko v sebi ni do tega? Ste včasih raje tiho in se obvladate le zaradi ljubega miru? S takšnim ravnanjem ne upoštevate svojih pravih čustev. V ljubezni potrebujete jasne besede in pogum, da jih izgovorite na glas. Sicer ne boste nikdar vedeli, koliko vas ljubezen obremenjuje in ali vas imajo ljudje, ki so vam pri srcu, radi kot človeka ali le podobo, ki jo predstavljate. Ugotoviti morate, kako iskreno in odkrito živite v svojem okolju: en teden si zapisujte vse okoliščine, v katerih ne izrečete tega, kar bi želeli. Zabeležite si čas, povod, sogovornike in besede, ki jih niste mogli povedati na glas. Napravite seznam, komu bi jih brez ovinkarjenja izrekli najlaže in komu najteže. Ob naslednjih priložnostih boste tako zbrali pogum, da iskreno predstavite svoje mnenje prijateljem, staršem, partnerju ali sodelavcem.

Vnesite v partnerstvo več ustvarjalnosti

V službi ste polni idej za izboljšave, novosti in praktične spremembe – zakaj ne bi česa podobnega storili pri partnerju? Če mu že več let niste napisali ljubezenskega pisma, verjemite, da se ga bo zelo razveselil. Morda bi ga nepričakovano poklicali in mu povedali, kako željno pričakujete skupni večer v dvoje. Na prvi pogled so le malenkosti, ko pa iz njih sestavite mozaik, pokažejo izpolnjeno zvezo, ki se zaradi drobnih pozornosti razlikuje od povprečne. Sestavita seznam navidezno nepomembnih dejanj, ki lahko obogatijo vajino razmerje in okrepijo ljubezen. Denimo, zjutraj ne odhitite od doma brez besed ali s površnim poljubom, ampak se za trenutek ustavite ob partnerju, ga prijazno poglejte ali objemite in mu zaželite uspešen dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *