Kako izbrati vgradni pomivalni stroj

Prenavljate kuhinjo in ste se odločili za pomivalni stroj, vendar ne veste katerega izbrati. Danes je na trgu zelo pestra izbira različne bele tehnike. Kakšne funkcije ponujajo ter katere so pomembne za vsakodnevno uporabo? V nadaljevanju si preberite, vse kaj morate vedeti preden se odločite za kupov stroja.

Čiščenje vgradnega pomivalnega stroja opravite vsaj enkrat tedensko. V pomivalnem stroju se lahko razvijejo bakterije ter drugi mikroorganizmi, kateri lahko resno škodujejo vašemu zdravju. Zato je potrebno stroj večkrat pregledati ter temeljito očistiti. Pred pomivanjem posode v stroju je potrebno posodo umiti pod tekočo vodo, ter odstraniti večje ostanke hrane. Pri plačilu položnic za elektriko, lahko prihranite tako, da posodo prej umijete z mlačno vodo. Saj vam tako ne bo potrebno grete velike količine vode.

Poraba električne energije stroja

Pravilo, da so dražji stroji energijsko bolj učinkoviti velja tudi v tem primeru. Več denarja ko boste plačali za stroj, več denarja boste v prihodnosti prihranili. Pri izbiri si pomagajte z energetsko izkaznico, katera je priložena stroju. Ta je opremljena z znaki, kateri omogočaj hitro razumevanje in prepoznavanje ikon. Potrebno je izbrati optimalni stroj, kateri je energetsko učinkovit in zadovolji vse naše potrebe in pričakovanja.

Glasnost stroja

Novejši stroji so manj hrupni, zaradi boljše zvočne izolacije. Glasnost hrupa je še posebno pomembna, kadar imam stroj v neposredni bližini spalnice.  Le-ta lahko zmanjša kvaliteto spanca in potrebnega počitka. Stroj zaradi nižjih stroškov električne energije vključimo prav v večernem času, ko je cena nižja.

Pred nakupom stroja je potrebno natančno izmeriti prostor pod kuhinjskim pultom ter velikost stroja prilagoditi prostoru. Preverite dimenzije pomivalnega stroja in se prepričajte ali je prostor dovolj velik za stroj ter njegovo nemoteno montažo. Na energijski nalepki preverite, tudi glasnost stroja. Glasnost stroja je podana v decibelih. Na spletu preverite ter primerjajte različne modele ter cene. Na forumih povprašajte po mnenju uporabnikov. Tako boste dobili boljšo predstavo o določenem modelu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *