Kako izbrati pravi power bank za pametni telefon in tablico

V kolikor veliko potujete in vas vedno skrbi, da vam bo zmanjkalo baterije na pametnem telefonu ali tablice, morate razmisliti o nakupu power bank enote. Slednja omogoča polnjenje baterije kjerkoli in kadarkoli, neodvisno od bližine vtičnice. Telefon ali tablico preprosto priklopite nanjo in jo naprej uporabljate. Ker so telefoni postali hitri potrošniki baterij, je nujno, da imamo to enoto vedno s sabo. Večina jih omogoča eno do dve polnjenji baterije, kar pomeni, da boste telefon lahko brez skrbi uporabljali dva ali tri dni dlje, brez iskanja vtičnice.

Kaj je power bank in kako ga uporabljamo?

Power bank je mobilna polnilna enota za pametne telefone in druge naprave. Pred uporabo jo napolnimo prek računalnika ali klasične vtičnice ter vzamemo s sabo kamorkoli gremo. Omogoča vam hitro in enostavno polnjenje, še posebej v trenutkih, ko ni vtičnice na vidiku. Z njo preprečite, da bi bili kadarkoli nedosegljivi zaradi prazne baterije. Do izpraznjenja ponavadi pride v za nas najtežjih trenutkih, zato se moramo temu izogibati. Prenosna postaja poskrbi za hitro doseganje celotne kapacitete vaše baterije v kratkem času. To boste dosegli le v primeru, da kupite enoto, ki ustreza karakteristikam vašega telefona.

Kapaciteta in število polnjenj

Najbolj pomembna karakteristika katerekoli polnilne enote za pametne telefone je njena kapaciteta. Večja, kot je kapaciteta, večje število polnjenj si zagotovite. Pri nakupu morate biti pozorni, da izberete pravo napetost in kapaciteto. V primeru, da ima vaš telefon baterijo z 1500 mAH, potrebujete power bank z 1500 mAH ali več za dosego cele kapacitete. Neustrezna polnilna enota ne bo popolnoma napolnila baterije oziroma je najbrž ne bo niti malo.

Dodatne karakteristike

Poceni prenosna polnilna postaja z veliko kapaciteto se pogosto hitro pokvari. Priporočljivo je, da ne kupite najcenejše enote, temveč posežete po srednji meri. Izberite takšno, ki ima možnost polnjenja različnih naprav od telefona, tablice, fotoaparata do MP4 predvajalnika. Vgrajeno naj ima tudi možnost vgrajenega USB kabla, brez nošenja kablov posebej s seboj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *