Gumi preproge za avto – zanimivi triki

Avtomobili niso poceni potrošno blago, zato se vsi trudimo, da bi jih čim bolje vzdrževali in tako ohranili njihovo vrednost in lepoto. Eden od načinov, da za to poskrbimo, so gumi preproge za avto, s katerimi tla avtomobila zaščitimo pred umazanijo in mokroto. Ti gumijasti predpražniki res niso višek estetike, so pa zelo funkcionalni. Uporabimo jih lahko tudi na kak drug način, predvsem pa jih lahko tudi očistimo nekoliko drugače kot s curkom vode.

Intenzivno čiščenje gumi preproge za avto

Če živite v stanovanju, kjer nimate možnosti, da bi avto prali in čistili sami, potem imamo zanimiv nasvet. Namesto, da gumi preproge za avto na hitro stresete na kakšnem parkirišču in jih daste nato vse prašne in z madeži nazaj v avto, jih odnesite v stanovanje. Madeže z njih lahko odstranite namreč tudi strojno. Kako? Gumi preproge za avto enostavno operite v pomivalnem stroju za posodo. Enega z zgornjo stranjo navzdol naložite v zgornjo košaro za posodo, drugega v spodnjo, dodajte prašek in zaženite cikel pranja pri nižji temperaturi. Vaši gumi tepihi bodo po pranju čisti kot novi.

Pomoč pri zdrsih

Ste že kdaj obstali na poledeneli ali zasneženi površini? Takrat ste gotovo razmišljali o tem, kako poskrbeti za primerno trenje pod pnevmatikami, da bi lahko odpeljali dalje. Potiskanje avtomobila s strani prijateljev se žal ne obrestuje vedno, saj pnevmatike kljub temu nimajo oprijema. Lahko pa poskrbite zanj! Gumi preproge za avto so ravno pravšnje. Iz avtomobila vzemite gumijasto preprogo in jo položite k pnevmatiki, ki povzroča težave – čim bliže k njej. Ugotovili boste, da guma pnevmatike odlično prime ob gumo tepiha in takoj se boste izkopali iz težav.

Zaščita tal

Gumi preproge za avto lahko zaščitijo tla tudi v raznih prostorih, ne zgolj v avtomobilu. Povsod, kjer je potrebno tla zaščititi pred kakšnim polivanjem ter pred mehanskimi udarci, lahko pridejo prav. Na primer v sobi, ki jo doma uporabljate za fitnes. Prav fitnes podloge so zelo drage, odslužene gumi preproge za avto pa bodo enako učinkovito opravile delo in parket v sovi zaščitile pred udarci uteži.

Zaščita na dopustu

Odsluženo gumi preprogo večje dimenzije zvijte v rolo in vzemite s seboj na dopust. Pogrnite jo pred vhodom v šotor ali prikolico, da se v notranjost ne bodo nosile smeti. Če imate ljubljenčka, lahko tudi on počiva na njej – da ne bo v kampu ležal na zemlji in se umazal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *