Chia semena so vedno bolj priljubljena

Če je še nedavno nazaj veljalo, da je samo nekaj ljudi vedelo, kaj natanko so chia semena, je danes že povsem drugače. Tovrstna semena so namreč postala izjemno priljubljena, tako pri mladih kot tudi pri starejših, še posebej pa pri tistih, ki se ukvarjajo s športom.

Zakaj so torej chia semena tako zelo posebna ter tudi cenjena?

Za semena te vrste je značilno, da imajo izredno veliko vsebnost esencialnih omega-3 in omega-6 maščobnih kislin. Poleg tega vsebujejo tudi visoko kakovostne beljakovine, minerale, veliko vitaminov ter tudi visoko količino vlaknin. Te imajo v kombinaciji s svojimi lastnostmi pozitivni vpliv na prebavo in tudi delovanje črevesja.

Uporaba chia semen

Chia semena so uporabna na tisoč in en način. Lahko jih celo posujemo direktno na solate, sadje ali pa namaze. Ponavadi jih dodajamo tudi juham, napitkom, smutijem, jogurtu ali pa celo zmesi za peko. Chia semena torej pašejo skorajda povsod. Domišljija tu res nima meja.

Strokovnjaki nam svetujejo, kaj z njimi lahko naredimo pred uporabo

Da bo njihov učinek še večji, nam strokovnjaki priporočajo, da jih pred uporabo za deset minut namočimo v vodo. Tudi če jih ne, so semena še vedno učinkovita, namočena oblika pa je seveda učinkovita še toliko bolj.

Glede na njihovo vsestranskost ter učinkovitost so izjemno poceni

Chia semena veljajo torej za izjemno učinkovita semena. Pomagajo nam predvsem pri prebavi. Glede na njihovo splošno uporabo ter učinkovitost, pa veljajo za izredno poceni sredstva. Najnižja cena chia semen se najde na spletu, kjer je prodaja tudi sicer cenejša. Na spletu so stvari preverjene, saj so njihovi proizvajalci izredno kvalitetni ter seveda na vrhunskem nivoju.

Chia semena so primerna tudi za darilo

Konec koncev pa chia semena lahko nekomu podarimo za darilo. Verjetno bo takega darila vesel, še posebej ko bo ugotovil, zakaj vse so namenjena chia semena. Tudi sicer so ljudje ponavadi vedno veseli česa takega, kar je izjemno uporabno ter tudi učinkovito.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *