Bakterija Helicobacter pylori forum

Helicobacter pylori je bakterija, s katero se vsako leto okuži zelo veliko ljudi po celem svetu. Gre namreč za eno najbolj pogostih kroničnih okužb. Zaradi nje lahko pride do težav z želodčno kislino, kronično vnetje želodčne sluznice, ulkus ali različne druge težave, kot so recimo napihnjenost, driska, zgaga ali slab zadah. Prav tako pa lahko povzroči tudi resnejše težave, kot na primer rano ali celo raka na želodcu. Zaradi tega je okužbo s to bakterijo ali kakršnekoli težave, povezane z njo, treba jemati resno.

Kako se okužimo?

Če v brskalnik vtipkamo Bakterija Helicobacter pylori forum si lahko preberemo različne razloge kako pride do okužbe. Kljub številnim raziskavam to še ni čisto jasno. Dokazano pa je, da se okužba lažje prinaša tam, kjer vladajo slabše higienske razmere, zato je še posebej značilna za manj razvite predele sveta, kjer je okuženih z njo največ. Vendar pa je bakterija pogosta tudi v razvitem delu sveta, zato se z njo lahko okuži praktično vsak od nas.

Kako preprečiti okužbo?

Bakterija Helicobacter pylori forum nam lahko razkrije, kako preprečit okužbo. Odgovor je predvsem s skrbjo za higieno, ki mora vključevati redno in natančno umivanje rok ter vseh bivalnih površin. Prav tako je pomembno, da vsako sadje ali zelenjavo dobro operemo, preden ga zaužijemo. Žal možnosti okužbe kljub ukrepom ne moremo popolnoma izključiti, lahko pa precej zmanjšamo možnost zanjo.

Kako se testirati?

Testiranje okužbe je precej enostavno in ga opravi zdravnik, če posumi, da je lahko omenjena bakterija vzrok za vaše težave. V tem primeru se naredi test izdihanega zraka, ki pokaže, ali ste okuženi. Prav tako pa okužba pokaže tudi na krvnem testu ali testu blatu oziroma jo lahko odkrijejo pri endoskopiji.

Kako poteka zdravljenje težav?

Če imate prebavane težave ali težave z želodcem, gastritis, ste napihnjeni, vam težave nenehno povzroča zgaga, se je dobro testirati za okužbo. Omenjena bakterija namreč ni edini vzrok, ki lahko povzroča naštete težave, zato je pomembno vedeti, zakaj se pojavljajo. Ko ugotovimo, da smo okuženi, pa sledi zdravljenje z antibiotiki in drugimi zdravili, ki je lahko precej dolgotrajno. Nekaterim pri omilitvi težav, ki jih ta bakterija povzroča, pomaga tudi bioresonanca ali jemanje prehranskega dopolnila zeolit,