V trendu so lesene kuhinje


Les je material, na katerega verjetno prisegate tudi vi. Iz njega lahko izdelujemo najrazličnejše predmete, med njimi tudi pohištvo za svoj dom. Raziskave, ki so nastale po mnenju številnih uporabnikov lesenega pohištva, so pokazale, da se ljudje v bližini lesa veliko bolje počutimo. Poleg tega pa naj bi bili uporabniki lesa veliko bolj zdravi. Kakor koli že, les je že od nekdaj zelo priljubljen in uporaben material. Čeprav ga tu in tam zasenčijo drugi materiali, pa se vedno znova in spet vračamo nazaj k njegovi uporabi.

V današnjem prispevku bodo imele osrednjo vlogo lesene kuhinje, ki so ponovno v trendu. Na kratko vam bomo predstavili tri vrste lesenih kuhinj, ki so med uporabniki najbolj priljubljene. To so masivne lesene kuhinje in pa take, ki so narejene iz furnirja ali vezanih plošč.

Masivne lesene kuhinje

Za masivo na splošno velja, da je najbolj neoporečna. Ne vsebuje lepil, obenem pa zanjo velja, da je trajnostna. To v praksi pomeni, da jo lahko brusite, barvate in lakirate. Na dolgi rok je masiva najprimernejša izbira. Za lesene masivne kuhinje se odločajo predvsem ljubitelji domačnosti.

Kuhinje iz furnirja

Za furnir je značilno, da imate nad njim lahko večji nadzor. Pri tem mislimo na njegovo obnašanje in na odpravo nepravilnosti v teksturi. Tako se lahko odločate za furnir brez grč, z enotno teksturo ter še druge oblike. Kljub vsemu je potrebno take lesene kuhinje dosledno vzdrževati, saj se lahko furnir sčasoma začne krušiti ali pa se v celoti odlepi.

Lesene kuhinje iz vezanih plošč

Vezane plošče so se nekoč uporabljale predvsem za krivljeno pohištvo. V sodobnem času pa so svoj prostor našle tudi v kuhinji. Za take plošče je značilno, da so narejene iz več plasti furnirja, ki je primerno zlepljen skupaj. So zelo trpežne in močne. Po njih posegajo predvsem mlajše generacije, ker kuhinji dajejo prav poseben in zanimiv izgled.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *